Для початку визначимося, що таке кистьовий тренажер powerball: NSD Powerball це чудово сконструйований, точно виготовлений гіроскоп, що складається з швидко крутиться ротора, укладеного в пластиковій сфері.

Привести ротор в рух можна за допомогою спеціальної мотузки йде в комплекті, далі вам необхідно пензлем руки робити кругові рухи, щоб збільшити швидкість ротора. У роторі немає ні мотора, ні батарейок. Вся енергія, яка приводить в рух тренажер powerball, повністю виходить від вас (сили ваших рук). Чим сильніше ви крутите powerball, тим більше енергії ви передаєте ротора. Принцип дії тренажера можна зрозуміти, якщо розглянути основні принципи роботи гіроскопа. Під час програми постійної зовнішньої сили до гіроскопа, він починає повертатися навколо деякої осі, яка не співпадає за напрямком з основною віссю ротора, тобто прецессировать. При цьому обертання відбувається не у відповідності з напрямком впливу зовнішньої сили. Величина прецесії пропорційна величині діючої сили. У разі припинення зовнішнього впливу прецесія миттєво закінчується, але ротор продовжує обертатися. Насправді для того, щоб успішно займатися з Повербол, необов'язково знати всі технічні подробиці :) Просто запустіть тренажер powerball і починайте крутити :)

Ось гіроскопа в тренажері Powerball закріплена всередині ротора і може рухатися по невеликій канавці всередині пластикової сфери, що закриває практично весь гіроскоп всередині себе, за винятком невеликої відкритої частини, через яку можна запустити ротор гіроскопа. Як тільки ротор запущений, нахил пристрої змусить один кінець осі рухатися по верхній стороні канавки, а інший - по нижній. Коли вісь ротора стикається з верхньої та нижньої поверхнею канавки, це викликає прецесію і вісь ротора почне кільцевий рух по ній. Сила тертя між віссю і поверхнею канавки може або прискорювати, або сповільнювати обертання гіроскопа. Найбільше прискорення досягається тоді, коли вісь ротора починає «ковзати» по поверхні канавки максимально рівно. Оскільки сила тертя дуже важлива для подібного ефекту, пристрій не можна змащувати. Максимальна швидкість обертання ротора досягається при утриманні сфери в руці і постійній підтримці обертання рухом кисті. У мережі існує безліч дешевих китайських підробок. Ці тренажери сильно шумлять. Також в них немає збалансованості і немає можливості розігнати ваш повербол до високих швидкостей. У нашому магазині можна придбати оригінальний тренажер powerball, який прослужить вам довгі роки.